Essential Phone е супер издржлив телефон

Дејан Соколоски

во Мобилни

Новиот телефон на пазарот од крeaторот на Android Енди Рубин е еден од најиздржливите. Заштита на предната страна е подеднакво добра како на Galaxy S8 или iPhone 7. Керамиката од задната страна е непробојна. Истото важи и за читачот на отпечатоци. Екранот попушти по 9 секунди пламен, а дури и тогаш телефонот се врати во нормала кога се излади.

Најголемиот недостаток на телефонот е тежината за сервисирање. iFixit во својата презентација му ја додели на телефонот најниската оценка 1 од 10.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии