Ешли Џад на TED: Онлајн малтретирањето на жените е надвор од контрола

Време е да ставиме крај на онлајн малтретирањето на жените и маргинализираните групи, вели американската актерка и активистка Ешли Џад на TED. Во говорот таа зборува за личните искуства со онлајн говорот на омраза и малтретрање врз жените.

Малтретирањето на Ешли Џад е толкаво, што вработува човек кој ги прегледува пораките на друштвените мрежи. Мизогинијата е застапена и кај жените кои не се јавни личности, можеби бројот на коментари е помал, но и средствата на располагање за спречување се помалку.

 

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии