Ерик Смит на M3Con

Дејан Соколоски

во ИТ.МК

М3Con продолжува денес. Нов спикер на конференцијата е Ерик Смит, кинематограф на Pixar. Можеби не можете да го препознаете името, но секако го знаете Incredibles 2.

Токму овој филм е во фокусот на говорот на г. Смит. Ќе зборува за влијанијата, мотивацијата и имплементацијата во филмот.

Г. Смит ја започна својата кариера во „Pixar Animation Studios“ пред 18 години во одделот за осветлување на „Monsters Incorporated“. Покрај својата работа на ефектите, тој е сликар, фотограф и кинематограф кој ги комбинира елементи од секоја дисциплина во својата работа во Пиксар. Ерик помогна во развојот на многу проекти на студиото, вклучувајќи ги и Wall-Е, Incredibles и Piper. Последно засега беше директор за фотографија на осветлувањето на Incredibles 2.

Говорот започнува од 21:00 може да прегледате или на линкот подолу или директно на страницата на М3DS академијата.

Watch live video from M3DS_Academy on www.twitch.tv

Disclaimer: IT.mk е медиумски спонзор на настанот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии