ENTiTY ве наградува Zowie Gear G-RF подлога за глувче!

Погаѓањето на победниците трае до четврток 09:00 часот кога започнува натпреварувањето. На наградната игра може да игра секој со едно правило: кога ќе ги пишувате своите топ 3 фаворити во коментарите на овој текст мора да бидете најавени преку својот Facebook профил. Повеќе детали за играта, тимовите и правилата имате подолу.

Подлогата за глувче е од Zowie Gear, релативно млада компанија за глувчиња и подлоги, слушалки, тастатури оптимизирани за гејмери која станува сериозен конкурент на Razеr и SteelSeries. Едни од најзвучните имиња на Counter-Strike сцената, Абдисамад ‘SpawN‘ Мохамед и Емил ‘HeatoN‘ Кристенсен, и други звучни имиња, помагаат при креирање на нивните продукти.

Имав можност да тестирам две подлоги од Zowie Gear. Првата е таа што ја доделуваме, а втората е слична на неа. Еве краткa рецензија за двете подлоги:

Zowie Gear G-RF

 • Материјал: текстил
 • Димензии: 440 x 380 x 4 mm
 • Компатибилност: Сите видови глувчиња
 • Цена: € 19.90 ~ 1227 ден.
 • Линк до производот: Zowie Gear G-RF

Zowie Gear G-TF

 • Направенa од SpawN!
 • Материјал: текстил
 • Димензии: 440 x 380 x 4 mm
 • Компатибилност: Сите видови глувчиња
 • Цена: € 24.90 ~ 1536 ден.
 • Линк до производот: Zowie Gear G-TF

Двете подлоги се направени од 100% текстил со гумена база, за да не се лизгаат на местата каде што ќе бидат поставени. Голема предност на сите текстилни подлоги е тоа што можете да ги виткате без тие да бидат оштетени и со тоа транспортот на истите е многу олеснат.

Површината на G-RF и G-TF е отпорна на течност, ако ви се истури нешто врз нив, само истурете го и избришете го местото – на подлогата нема да има ништо. Подлогите го имаат логото на компанијата во десниот горен крај, а G-TF го има и логото на својот „мајстор” SpawN во левиот долен крај. Мала разлика помеѓу нив се рабовите, кај G-RF се нормални, а кај G-TF тие се сошиени три пати за поголема трајност (да не се кинат).

Zowie Gear гарантира дека нивните подлоги се 100% компатибилни со сите глувчиња. При ова тестирање јас користев три различни глувчиња и немаше никаков проблем. Бидејќи многу години сум во Counter-Strike сцената, притоа постигнувајќи значителни резултати, нормално беше најголем дел од тестирањето да го поминам со играње на таа игра. Многу сум задоволен и од двете подлоги бидејќи ја имаат најважната карактеристика за мене, мазни се и триењето помеѓу нив и глувчето е многу мало, едноставно го чувствувате како да „лизга на мраз”. Иако се скапи во споредба со моменталниот асортиман во нашите компјутерски продавници, ако сте сериозен гејмер кој имаат високи цели, вреди да ги пробате.

Наградна игра-правила

Ја доделуваме подлогата Zowie Gear G-RF и како и во претходната наградна игра, правилата се исти и ќе може да ги видете подолу. Тоа што треба да го направете за да учествувате во наградна игра е – да напишете кои тимови според вас ќе биде завршат топ 3 на турнирот во точен редослед. Пример:

 1. ENTiTY
 2. BGDoNLINE
 3. HEADSHOTBG

Играта т.е погаѓањето трае до четврток 09:00 часот кога започнува натпреварувањето. Единственото правило е дека мора да биде најавен преку својот Facebook профил кога оставувате коментар на овој текст каде го погодувате редоследот на финалните топ 3 CS тимови од црногорскиот турнир. Го користиме Facebook како верификација за уникатна личност, не користиме други лични информации од профилот.

Тимовите кои се во игра:

Сите коментари кои нема да бидат поврзани со Facebook профил, како и оние коментари за кои ние сметаме дека се невалидни, фалсификувани и сл. ќе бидат избришани. Ве молиме коментарите да го содржат само редоследот со имиња на тимовите кои вие мислите дека ќе се најдат во топ 3, сите други коментари ќе бидат избришани. Во случај на повеќе точни одговори или ниеден точен, од тие групи на одговори случајно (random) ќе биде извлечен победникот со помош на програма и видеото ќе биде објавено на Youtube.

Победникот ќе биде прогласен по завршување на турнирот. ENTiTY се заблагодарува на Zowie Gear што ја овозможија наградната игра.

Напомена: Авторот на текстот, Александар Киселинов, е менаџер на ENTiTY тимот.

85 коментари на “ENTiTY ве наградува Zowie Gear G-RF подлога за глувче!

 1. Сите коментари по завршување на играта се избришани. Тие што не се логираа со Фејсбук, можеби наредниот пат ќе ги прочитаат правилата подобро :) .

  Честитки од Миле Данев! Имаше неколку точни погодоци, еве како е извлечен победникот. http://www.youtube.com/watch?v=RdYQXA-Dk4Y

 2. Ако не сте логирани на Facebook, коментарот ќе биде избришан. Прочитајте ги правилата убаво. Натпреварот не е кој попрв, туку кој ТОЧНО ќе ги погоди тимовите, така да имате време.

  НЕ СПОДЕЛУВАЈТЕ ИМЕЈЛ АДРЕСА! Само логирање со Facebook.

  Поздрав и со среќа

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии