Енкрипција на податоци за IBM Lotus Quickr

IT.mk редакција

во Свет

{mosimage}Новиот софтвер пакет на компанијата Voltage, SecureFile кој се користи за IBM Lotus Quickr порталот е најновото решение за енкрипција на податоци. SecureFile нуди неколку клучни предности  на своите корисници кои ја имаат имплементирано IBM околината за соработка. Продуктот им овозможува на компаниите да ги обезбедат нивните информации, да го заштитат нивниот интегритет на нивните продукти и нивна репутација, доверба кај нивните муштерии и избегнување на потенцијален ризик од пробивање на податоци.

Особини:
 – Енкрипција на податоци било кога, за било кого, било каде
 – Подржува безбедно делење на надворешни податоци
 – Креирање на безбедни податоци на десктопот и додавање пермисии преку едноставно кликнување на десниот тастер
 – Автоматско закажување и извршување на batch енкрипција
 – Енкрипција на Microsoft Office 2007 документи
 – Осигурување на било кој вид на податоци ситуирани на поратли за соработка (IBM Lotus Quickr)
 – Додавање и одземање права на пристап базирани на групни полиси

{mosimage}

Исто така постои и додаток (plug-in) за корисниците на Microsoft Office 2007 пакетот, кој овозможува креирање на енкриптирани податоци од страна на корисниците.

{mosimage}

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии