Ендрју Мекафи на TED: „Што ќе работат луѓето во иднина?“

Темата на говорот на Ендрју Мекафи е идното општество и што кога работите ќе се автоматизирааат. Г. Мекафи зборува за 2 решенија. Првото е на кус рок: повеќе претприемништво, инвестиции во инфраструктура и подобро и поприлагодено образование. За жал, на долг рок во околина во која има куп технологија и малку работни места за луѓето ова нема да функционира.

Сепак се чини дека одговорите се покомплексни, а дебатата не е поместена од 2013 година кога е одржан овој TED настан.

Говорот е малку постар, но сепак супер интересен. Дополнително, темите за кои се говори се актуелни и денес.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии