Егзоскелет ги прави луѓето посили

Компанијата suitX работи на модуларен егзоскелет наменет за луѓето кои често креваат товар. Егзоскелетот им помага полесно да креваат тежина која во инаку не би ни можеле да ја кренат. Секако уредот е наменет за користење во индустријата, каде често се крева товар. Но, можностите на suitX оделата на завршуваат на ова. Друга верзија овозможува движење на луѓе со парализа, ова одело овозможува исправање и самостојно движење.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии