Едноставно објаснување за Blockchain

Дејан Соколоски

во Свет

Биткоин и растот на крипто-валутата се една од најголемите вести овој месец. Сепак, многу поважна од самата крипто-валута е технологијата зад неа. Blockchain е технологија која овозможува децентрализирано следење на трансакциите во банкарството. Ова важи за повеќе од финансискиот сектор. Куп сектори веќе пронаоѓаат начин за имплементација на Blockchain.

Овој TEDx говор на Лорн Ланц во Хамбург, на едноставен начин ја објаснува технологијата и идните придобивки.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии