Eдна валута за сите апликации, вели Facebook

Facebook зборуваше за Credits системот на неодамнешната F8 конференција што значи дека Facebook ќе воводе официјална валута. Корисниците ќе можат да ги купуваат кредитите за реални пари, и со нив ќе можат да купуваат разни додатоци за апликациите. Пример, купување на ексклузивни растенија за FarmVille. Facebook ќе зема 30% од користењето на кредитите во апликациите.

Сега за сега проблем е транзициониот период на стартување на Credits проектот и наоѓање доволно партнери за негова имплементација, вели г-дин. Тејлор.

„Долготрајната визија е бидејќи има големи партнери кои ќе ги користат, ќе има и вредност во системот, што ќе помогне за стартапите, посебно за независните програмери на игри.“

Oд друга страна, Facebook најави дека од 1 август ќе ги тргне подароците од мрежата. Иако кредитите ќе помогнат за делење подароци, сепак претпоставката е дека тие не се популарни на мрежата бидејќи луѓето се посветија на апликациите. Но и тука има интересен проблем со популарноста.

Нa Facebook убедливо најпопуларни се игрите, но недостасуваат корисни апликаци и алатки за бизнис, вели г-дин. Тејлор.

Целото интервју можете да го најдете на InsideFacebook . Еве преведена верзија на македонски со Google Translate.

1 коментар на “Eдна валута за сите апликации, вели Facebook

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии