Eден типичен ден на Интернет… (инфографик)

Дали знаете дека дневно преку интернет се споделуваат толку многу информации кои, за да ги снимите, ќе ви бидат потребни 168 милиони DVD-ја?

MBAОnline.com објави фасцинантен инфографик за се што се случува во само 24 часа на Интернет. Еве дел од неверојатните бројки, интересно во голем дел од нив Facebook е централната фигура:

  • дневно се пишуваат по 2 милиони блог постови, доволно да го наполнат магазинот Time за следните 770 години!
  • 172 милини различни луѓе го посетуваат Facebook секој ден, 40 милиони го посетуваат Twitter, 20 милиони Google+ и 17 милиони различни корисници го посетуваат Pinterest;
  • дневно се трошат 4,7 милијарди минути на Facebook, и се објавуваат 532 милиони статуси;
  • се закачуваат пo 250 милиони слики дневно, кои ако се испечатат ќе бидат високи колу 80 Ајфелови кули;
  • неверојатни 865,000 часови видео се закачува дневно на YouTube. Тоа се 98 години гледање мачки нон-стоп;
  • дневно се додаваат по 1.288 нови мобилни апликации, а се симнуваат над 35 милиони.

1 коментар на “Eден типичен ден на Интернет… (инфографик)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии