Е-потсетник испраќа известувања и потсетници за граѓаните и фирмите

Е-Потсетник е сервис кој преку СМС пораки и електронска пошта ќе ги известува граѓаните кога наближува рокот на важење на некој документ, кога некој документ е подготвен или се воведуваат нови услуги.

Засега услуги нудат неколку министерства и институции. Министерството за економија ќе ги потсети корисниците кога истекува лиценцата за продажба на алкохолни пијалоци, решение за категоризација на хотел или мотел, и потсетник за истекување на лиценца на кабаре. Управата за водење на матични книги преку услугата ќе ги извести корисниците кога нивните документи се готови за подигнување, а Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството ќе ги известува земјоделците кога се достапни грантови од ИПАРД програма и други слични известувања за земјоделците. Услугите може да ги прегледате тука.

„Станува збор за автоматизирано праќање на потсетници до граѓаните и фирмите за документи услуги, согласно критериумите и условите утврдени од страна на институциите. Фактот дека СМС пораките се честа алатка за комуникација и не побаруваат учење на дополнителни вештини, ја прави оваа алатка ефективна за подобрување на комуникацијата и пристапот до владините ислуги“, објаснува ИТ министерот Иво Ивановски.

1 коментар на “Е-потсетник испраќа известувања и потсетници за граѓаните и фирмите

  1. Dobro bi bilo koga Fondot za zdravstveno osiguruvanje bi gi izvestuvalo svoite osigurenici koga im isteklo zdarvstvenoto osiguruvanje ,za da si go reguliraat.Vo najgolem broj od slucaevite osigurenicite ne znaat deka preku odreden osnov im isteklo zdravstvenoto osiguruvanje,pa koga doagaat na pregled kaj maticen doktor potrebno e privatno da si gi platat zdravstvenite uslugi,pa se stvara edno nezadovolstvo kaj niv sprema maticnite doktori,iako tie so nisto ne pridonesle za gubenje na nivnoto zdravstveno osiguruvanje.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии