Е-отпад на Балканот (инфографик)

Отпадот од електрична и електронска опрема претставува закана за животната средина. Истражувањата кои се направени во рамките на проектот „Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад“, со цел да се одредат количествата и состојбата со раководење на е-отпадот на Балканот, покажуваат дека и овој регион има значителен проблем со правилно раководење и заштита на животната средина. Следува инфографик со резултати од овие истражувања, како и неколку факти и совети за раководење со е-отпад.

Целосните истражувања може да ги погледнете на следниве линкови: Македонија, Србија, Хрватска, Бугарија

Доколку сакате да се ослободите од стар и нефункционален уред контактирајте некоја од компаниите прикажани тука, а доколку сакате да донирате, огласете го тука.

1 коментар на “Е-отпад на Балканот (инфографик)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии