Две македонски апликации одат во Лондон на Europe Startup Weekend Battle

Два македонски тима ќе се обидат на Europe Startup Weekend Battle во Лондон да ги импресионираат можните инвеститори со своите мобилни апликации. Едниот тим се победниците на Startup Weekeend од Скопје, кои се уште немаат креирано стартап, ќе ја презентираат нивната Pocket Discount апликација за купување по супермаркет, а вториот тим се стартапот CodeWell коj победи на неодамнешното Europe Startup Weekend Battle натпреварување на Facebook каде се презентираа концепти за мобилни апликации.

На тоа натпреварување Codewell победи со освоени најголем број гласови за Trawell, апликација која е туристички водич користејќи локација и проширена реалност.

Предизвикот сега кај двата тима е што сега ќе треба нивните концепти и започнати апликации да ги реализираат и претстават како што треба во лондонското финале за да го привлечат вниманието на инвсетиторите.

„Навистина сме многу пријатно изненадени од овој успех, не дека не верувавме во себе и својот прозивод, но навистина е убаво кога и ќе добиеш признание за тоа. Учеството во Лондон претставува одлична можност за нас како компанија да ги понудиме своите производи пред инвеститорите и да ги убедиме во нашите можности, капацитетите и креативност“, вели Нино Карас и Мартин Анчевски од CodeWell.

Двата тима се со поддршка од ПСМ Фондацијата, која најави дека следниот Startup Weekend во Скопје ќе се одржи на 11- 13 ноември 2011.

1 коментар на “Две македонски апликации одат во Лондон на Europe Startup Weekend Battle

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии