Дваесет години уметност, најдобрите Doodles на Google

Дејан Соколоски

во Веб

Image courtesy of Google

Google претстави листа на 20 најдобри „Doodles“ што досега се појавиле на пребарувачот. Листата потсетува на тоа дека Google постои веќе 20 години…

На листата може да се забележат и дел од најдобрите цртежи, но и некои кои беа позначајни. Пример:  Burning Man Festival од 1998 е првиот цртеж на компанијата, а Bastille Day, 2000 беше мотивација за постојано излегување на цртежите. Овие цртежи значително ја анимираа предната страница на пребарувачот и овозможија интересен начин за одбележување на поважни дати во историјата на човештвото, па дури и да се одбележат личности кои со нешто го имаат „задолжено“ човештвото.

…за многу повеќе посетете го блогот на Google.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии