Duck Hunt се враќа на 14 септември

Дејан Соколоски

во гејминг

Ако сте сопственик на NES конзолата, тогаш без сомневање се сеќавате на Duck Hunt. Играта беше единственатa која доаѓаше со конзолата, а можеше да ја играте со пиштолот.

Играта не беше премногу сложена. Патките излетуваат од грмушките, а играчот го насочува пиштолот и пука, и така до недоглед. Добра вест е дека има нова игра Duck Season. „Продолжението“ е игра во виртуеланта реалност која многу не се разликува од оригиналот.

Верниот пес кој ги собира патките или ви се смее кога ќе промашите и овде ја има истата задача, но во текот на играњето ќе дознаеме дека сепак не е се како што изгледа. Играта има седум различни краеви, повеќе различни патишта до крајот и скриени видеа кои може да ги откриете додека играте.

Можеби најинтересен е концептот кој е многу сличен со Pokemon за телефони. Студиото користи носталгична приказа од детството и овој пат завиткана во нова технологија.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии