Dropbox стана покорисен за бизнисите со алатки за колаборација Groups

Dropbox for Business стана малку покорисен сервис, откако беше додадена функционалност што овозможува колаборација со фајловите кои се споделени на складиштето. Groups е наменета за Dropbox за бизнис корисниците и ќе овозможува споделување и менаџирање на фолдери кои се споделени помеѓу различни групи корисници.

Groups овозможува креирање на групи на корисници и менаџирање до кој фолдери можат да пристапат. Креирањето на листи на луѓе чие менаџирање на едноставно, прави и целата колаборација да биде едноставна, корисниците можат да имаат прстап за едитирање или пристап единствено само за преглед. Ако Groups ви се чини слична на опцијата што ја има во Google Docs и Office и другите веб сервиси за документи, тогаш во право сте. Ова е интересен обид на Dropbox да стане малку поконкурентна и покорисна алатка, од само веб складиште.

Заедно со Groups, Dropbox издаде и API за услугата со која ќе може да интеграција на Dropbox со останатите слични сервиси.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии