Dropbox призна дека е хакнат, но нема украдени кориснички лозинки

Експертите ангажирани од Dropbox открија дека еден од вработените во команијата имал компромитиран профил. Како последица на ова голем број на корисници почнале да добиваат спам-пошта на адресите поврзани со Dropbox профилот.

„Хакерите користеa профил и лозинка на вработен во команијата, во неговото онлајн скаладиште имаa пристап до проектна документација со имејл адреси од корисници на компанијата. Хакерите почнаа да испраќаат спам-пошта до корисниците. Не постои никаква потврда дека со адресите се откриени и лозинките на корисниците. “, вели Dropbox.

Како дополнителна мерка за безбедност Dropbox отвори и нова страна на која корисниците ќе можат да го проверат пристапот до содржини, со што ќе можат да забележат сомнителни активности. Како дополнителна мерка за безбедност Dropbox ќе им испраќа пошта на корисниците кој одамна не ја смениле својата лозинка.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии