Дознајте кои игри се соодветни за вашите деца според возраста со Ask About Games

Деца како деца, секојдневно слушаат препораки за некоја феноменална игра која едноставно мора да се проба. Но, не се сите игри за сите возрасти и некои се полни со експлицитни содржини и насилство. Поради тоа, вашето дете не би требало да ги чепка сè додека не припадне на соодветна возрасна група.

За правилна информираност, на сила стапуваат таканаречените PEGI оценки и консултација за нив преку сајтот Ask About Games.

Ask About Games објаснува како функционира Pan European Game Information (PEGI) и ефикасно ги толкува иконите кои обично доминираат на сликите од игрите. Од не толку одамна, сајтот е подновен со нов изглед кој исто така истакнува најразлични контроли кои вие, како родител, можете да ги активирате во конзолите, телефоните, и таблетите.

Најдоброто од сè, на едноставен начин ве информира за најпродаваните игри во моментот, не заборавајќи притоа да ги подреди во соодветна возрасна категорија. Сите објаснувања се на едноставен англиски јазик и целосно лишени од жаргон.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии