Визуелна анимација за зголемување на светската популација низ последните 4000 години

Мартин Јованчевски

во Веб, Вести

Светот е огромно место, а популацијата уште по огромна. Во 1804 година, глобалната популација изнесувала една милијардна, но сега, популацијата е значително поголема, и тоа за седум пати поголема.

На следниот линк ќе најдете видео од интересна визуализација која ви покажува како се зголемувала урбаната популација низ 4000 години. Проширувањето се прикажува како растечки тродимензионални кули кои се издигаат кон небото.

За поинтимно и релаксирачко запознавање со бројките, анимацијата може да биде паузирана во кое било време. Исто така, во кое било време можете да го користите лизгачот за пофино дотерување, од 2200 пред нова ера, па се до 1980 година.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии