Дознајте интересни работи за Италија со играта Italy. Land of Wonders

Мартин Јованчевски

во гејминг

Italy. Land of Wonders е игра за iOS и Android напојувани направи. Играта е направена во тесна соработка со министерството за надворешни работи на Италија и е замислена да забави, но и да информира преку најразлични фотографии и текстуални податоци за богатата историја и култура на Италија, никако не исклучувајќи ги и кулинарските способности на овој народ, како и импозантните архитектонски остварувања.

Што се однесува до самата игра, во Italy. Land of Wonders барате 20 магични кристали кои се распространети низ исклучително важни обележја. Играјќи како помошник во светилник, потребно е да поминете низ лавиринт, внимавајќи притоа на времето, ограничените потези и отклучување премини преку константно ротирање. Правите паузи во гејмплејот преку читање над 600 приказни, вести или интересни факти за Италија на еден од 11 понудени јазици.

1 коментар на “Дознајте интересни работи за Италија со играта Italy. Land of Wonders

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии