Достапен Chrome 11 со внесување на говор преку HTML

„Внесување говор преку HTML е една од новите технологии во прелистувачите кои придонесуваат алатки како Google Translate да бидат иновативни и корисни веб апликации.“, вели Google на својот Chrome блог.

Програмерите и веб дизајнерите ќе можат да го искоритат API-то за внесување на текст и да го вметнат во својот сајт, пример HTML5Rocks.com.

Интересно, Chrome 11 е со ново 2D лого, има поправено многу багови за кои Google спомена дека исплатиле 16.500 долари на луѓе кои ги откриле грешките.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии