Доста е со фармите, Zynga ја стартува CityVille

„Како што Рим не бил изграден за ден, така и иднината на CityVille е во рацете на играчите.“, вели Zynga.

Друштвениот аспект на играта е можност играчите да поставуваат продавници и да тргуваат со градовите на своите пријатели и други играчи. Играта дури може да се користи и како рекламирање на бизнис. Брендовите ќе можат да си создадат град со свои продавници преку кои ќе можат да отворат трговија со корисничките градови.

CityVille ќе биде првата глобално стартувана игра на Zynga, со верзии на англиски, германски, шпански, италијански и француски.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии