Дизајнерот на iPhone и iOS 7, Џони Ајв, зборува за дизајн и инспирацијата

Ајв е исто толку влијателен во Apple како легендарниот директор Стив Џобс, вели Чарли Роуз во најавата на интервјуто со главниот дизајнер на iOS и iPhone, Џони Ајв, и индустрискиот дизајнер Марк Њесон. Двајцата дизајнери во интервјуто зборуваа за дизајнирање на убави објекти и нивната соработка на 40 објекти што беа понудени на неодамнешна аукција за непрофитната организација RED која се бори против ХИВ/СИДА. Аукцијата собра 26,2 милиони долари, а едни од поатрактивните продукти беа Leica Digital Rangefinder фотоапарат што се продаде за 1,8 милиони долари, и црвен Mac Pro за кој беа донирани скоро еден милион долари.

Во интервјуто, г. Ајв, кој го имаше клучниот збор за дизајнот на iPhone и iPad, како и новиот iOS 7, зборува за „фанатизмот да се направи нешто како што треба“. Неговата решителност е иста како што се бара од сите во Apple да креираат перфектен продукт.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии