Дизајнер направи картонски батерии за телефон кои се рециклираат

Минијатурни картонски батерии Mini Power се вистински „енергетски додаток во исхраната“ на паметните телефони. Иновација доаѓа од Тсунг Чих-Хсиен кој е добитник на Red Dot наградата за дизајн.

Станува збор за батерии за една употреба кои по празнењето се рециклираат, а можат да овозможат дополнително време на работа од 2, 4 или 6 часа во зависност од капацитетот на картонската батерија. Батериите доаѓаат на перфориран картон од кој по потреба може да ги извадите и да ги приклучите на телефонот.

Предноста на Mini Power пред конкурентите е што се едноставни за рециклирање, а продавниците каде се продаваат батериите ќе ги собираат и празните батерии. Во време кога загадувањето со електрични уреди од кој најголем дел се батерии, едноставното рециклирање е навистина огромна предност.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии