Disney креира боенки со проширена реалност

Студиото Disney работи на проект за проширена реалност со кој ќе им даде нов живот на боенките. Апликацијата помалку потсетува на Semantic Paint од Microsoft, иако делува делеку поисполирано и позабавно од неа. Апликацијата со дополнителна функционалност без сомневање ќе има и дополнителни можност и ќе биде корисна за сите, но барем засега ќе им овозможи на најмалите повеќе да се забавуваат додека ја пополнуваат својата боенка. За сега нема најава дека апликацијата и официјално ќе се појави на пазарот, а и софтверот е тестиран со премалку текстури, но технологијата е тука, а ова е само уште еден мал пример што ќе може да понуди.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии