Диносаурусите напаѓаат, Jurassic World Alive доаѓа оваа пролет

По се изгледа следната генерација игри за паметни телефони е тука. По Pokemon Go, најавени се Harry Potter и Jurassic World, двете игри имаат огромни франшизи зад нив и ќе ја освојуваат проширената реалност. За Harry Potter: Wizards Unite најавено е дека излегува во втората половина на 2018 година. Сепак, Jurassic World Alive излегува многу поскоро и ќе биде достапна оваа пролет. Еве го првиот трејлер за играта.