Digital Macedonian Dictionary нова апликација од креаторите на Makedonski.info

Digital Macedonian Dictionary е ново дело на креаторите на Дигиталниот речник на македонскиот јазик. Станува збор за апликација наменета за Android оперативниот систем која во најголем дел, иако не во целост е мобилна верзија на веб-страницата.

Апликацијата е едноставна за користење, а за нејзино користење е потребна Android 5.0 верзија и инсталирана македонска кирилица на телефонот.

Корисниците супер едноставно можат со помош на апликацијата да пронајдат синоними за некој збор, пример за употреба, но и превод и на зборовите на албански и англиски јазик.

Засега Digital Macedonian Dictionary е во 1.0 верзија, a неговите автори најавуваат нови функционалности во иднина.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии