Џон Хегел: „Машините може да ни помогнат да си ја вратиме човечноста“

Џон Хегел има 35 години искуство како консултатнт, автор, говорник и претприемач. Г. Хагел смета дека сите работни позиции кои се засноваат на рутина ќе бидат заменети со машини. Ова ќе креира можност да бидат автоматизирани куп работни позиции кои денес постојат. Од превозници, до грижа за корисници и преведувачи, никој не е безбеден од технологијата.

Сепак, г. Хегел не смета дека треба да ја забавиме технологијата, туку треба да размислиме и да одговориме на прашањето која е работата која луѓето најдобро може да ја работат. Креативната работа и фантазијата, во денешно време не е баш посакувана, но се повеќе експерти ја гледаат иднината на работата во овие полиња.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии