Девелоперите на Blizzard ги објаснуваат техничките проблеми при рекреирање на оригиналот

Дејан Соколоски

во Софтвер

Дел од љубителите на World of Warcraft со нетрпение ја очекуваат Classic верзијата на играта. За жал, ова видео иако е со фокус на Classic сепак е повеќе фокусирано на технички предизвици, од пронаоѓање на стари бекапи, до справување со модерна инфраструктура и интеграција со постоечки сервиси.

Проблемите со кои се справуваат инженерите на World of Warcraft во рекреирањето на светот се добар показател и за промената на интернетот, но и останатите технологии последниве петнаесетина години.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии