Дебар, шарпланинецот и Александар на насловната на Bing.com

Една коцка е со прашање кого го учел Аристотел по што ве води на search за Александар Македонски. Втората е коцката со информација за најстарата раса на кучиња во светот, а тоа е шарпланинецот, како и интересна информација дека земјата е била дел од Римската, Отоманската, Бугарската, Српската империја и Југославија.

„А сега е среќна да биде сама на себе“ вели Bing и води до пребарување за F.Y.R.O Macedonia.

Интересно ако странец го отвори Bing, пример британец ќе му се појави истата слика, но наместо информација за езерото Шпиље се појавува коцка со информација дека „земјата добива репутација како жешко и ново туристичко место“ по што води до пребарување за Macedonia.

(via Јован Петров)

8 коментари на “Дебар, шарпланинецот и Александар на насловната на Bing.com

  1. ГО тргнале делот за Александар Македонски, како по обичај грчкине ***** плачеле… да бог да банкротираат веќе и да немаат НЕТ!

  2. one of the world's most ancient breeds of herding dogs <> најантичкото куче на светот :)
    Ова со антикава изгледа ни удри во преводот :)

    Инаку супер за брзината на објавување! (thumbsup)

    1. Не заебавај…Да платиш ваква реклама ќе ти требаат неколку милиончиња, а плус тоа мислам дека не е дозволено вакви реклами на Microsoft. Не е тоа туристичка агенција.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии