Дали вештачката интелигенција може да помогне да се намали опасноста од шумските пожари?

Еден од начините со кој се анализира опасноста од пожар во природа е мерењето на биомаса. Ова е долготраен и скап процес и често не се користи. Заради ова Адита Шах и Сањана Шах започнаа да креираат систем базиран на вештачка интелигенција. Со помош на Tensor Flow ќе треба да се прогнозира опасноста од пожар, а со тоа и да се намали опасноста. Повеќе за овој проект може да дознаете од блогот на Google.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии