Дали Facebook краде видео содржина?

IT.mk редакција

во Останато

SmarterEveryDay oбјави интересно видео во кое го обвини Facebook дека ги охрабрува корисниците да крадат YouTube и друга оригинална видео содржина за да прави пари од реклами. Freebooting е идеја која Facebook ја преферира на својот видео плеер и кога корисник ќе ре-објави YouTube видео што не е негово дело на Facebook видео плеерот, Facebook го прикажува на поголема публика бидејќи вметнува реклами од страна од кои прави пари.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии