Далечинско "убивање" на украден лаптоп

IT.mk редакција

во Свет

{mosimage}Компанијата Alcatel-Lucent разви систем за сигурност и менаџирање на лаптоп наречен OmniAccess 3500 Nonstop Laptop Guardian, кој воедно, далечински ги обезбедува, надгледува и менаџира мобилните компјутери, односно, лаптопите. Ако лаптоп е пријавен како изгубен или украден, решението може автоматски да ги уништи сите податоци складирани во компјутерот дури и кога е исклучен.

Технологијата која стои зад овој производ се состои од така наречен "постојано вклучен" сигурносен систем, базиран на 3G broadband картичка која вклучува комплетно одделен безбеден оперативен систем и батерии, кој исто така работи на било каква broadband конекција, 3G или WiFi мрежа.

 {mosimage}{mosimage}

Видео достапно тука .

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии