Дај да ти побарам на Google за тебе!

Google стана гигант бидејќи ги индексираше сите нешта и сите одговори. Можеби нема да ви даде конкретен одговор но ќе ви даде избор на решение, кои ќе треба да си ги пребарате. Во 90+% пребарувања Google ги испopaчува потребните резултати.

Зошто тогаш mk.lmgtfy.com? За да ги информирате тие што помалку знаат, да им посочите дека решението може да се најде на интернет, потребно е само терминот за пребарување. Всушност со ова ги едуцирате другите корисници како правилно да го користат пребарувањето, пример, користење на само клучни зборови наместо пишување цели реченици.

(tnx до Дарко)

6 коментари на “Дај да ти побарам на Google за тебе!

  1. Да, ако не е апсолутно најново, само-што-излезено, пред една секунда објавено, hot off the presses, this just in, breaking news — не вреди да се спомене.

    И секогаш некој мора да го спомене тоа. Ама и тоа не е ништо ново, троловите постоеле отсекогаш…
    И дебилите …

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии