Color, друштвена апликација за фотографии со инвестиција од $41 мил.

Бидејќи е јавен сервис, Color наликува на Twitter, сите фотографии и видеа се јавни и видливи за сите, исто како што се и твитовите.

$41 million in funding for an iPhone app!!! http://ping.fm/DyBK1less than a minute ago via Ping.fm

Но, за разлика од твитовите, Color ги прикажува сликите и видеата блиску до корисникот, што е доста интересен и нов друштвен концепт. Ако има премногу луѓе на едно место тогаш може да се направи привремена група од луѓето што се блиску и ве интересираат за да може да ги споделувате фотографиите. Но, интересно, и направените групи се јавни, така да можете да ги прегледувате и туѓите групи. Апсолутно сите фотографии од луѓе околу таа локацја се јавни. Color има и SMS и чет за разговор.

Но тоа е само дел од потенцијалот на Color. Бидејќи е јавен сервис, постои можност да се користи како медиум за локални вести во клучни моменти и во реално време. Color има свое API кое може да се искористи од медиумите за пренесување на вести.

Интересен концепт.

Color Demo from Color Labs, Inc. on Vimeo.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии