CоD: Black Ops надмина 1 милијарди долари во глобална продажба

Видео играта стартуваше во 9 ноември, а во првите пет дена постави рекорд со над 650 милиони долари глобални приходи од продажба.

„Во целата забавна индустрија, само Call of Duty и филмот Аватар стигнаат до 1 милијарда долари за волку кратко време.“, вели директорот на Activision Blizzard, Боби Котик. „Неверојатниот успех е достигнат заради десетиците милиони страсни Call of Duty играчи ширум светот. Глобалната публика логираше милиони часови онлајн со Call of Duty игрите на Xbox Live, Playstation и персоналните компјутери.“

Покрај значителната продажба, друг интересен податок е што од стартувањето на играта на 9-ти ноември играчите изиграле над 600 милиони часови онлајн со CoD:Black Ops. Според Microsoft, просечниот Xbox играч се логира повеќе пати од еднаш дневно и игра најмалку по еден час дневно.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии