CityVille стигна до 100 милиони Facebook играчи месечно

Zynga кога ја стартуваше CityVille рече дека тоа е најдруштвената игра која ја направиле до сега. Играчите креираат градови, со жители и продавници, но поентата е да се соработува со другите играчи во смисла на тргување меѓу градовите. Колку повеќе трговија со другите толку поголеми градови, што е и суштината на успехот на друштвените игри кои бараат интеракција со другите при тоа стануваат вирални каде пријателите си регрутираат пријатели.

Играта уште од стартувањето стана хит, и за само 20 дена ја надмина популарната FarmVille која има 57 милиони играчи месечно и која е исто игра на Zynga.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии