CityVille сега има повеќе играчи од FarmVille

Toa што е поинтересно е што CityVille дојде до врвот на Facebook апликациите само по 20 дена од објавувањето и сега има над 60 милиони играчи месечно.

Според Zynga, CityVille е нивната најдруштвена игра. Играчите во градење на свој град мора да соработуваат со други играчи да постигнат одредени цели, па можеби виралноста, потребата од други играчи, придонесе до овој неверојатен успех.

Што се однесува до Zynga, таа остануваа на врвот на топ компании за друштвени игри. Четири од 5-те најиграни Facebook апликации, освен Phrases, се нивни.

4 коментари на “CityVille сега има повеќе играчи од FarmVille

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии