Читајте стрипови во виртуелна реалност наместо на хартија

Виртуелната реалност е кул нов медиум и сите сакаат да се испробаат во него. Стриповите или нивната нова верзија „анимирана книга“ се обидуваат да пронајдат најдобар начин за претставување во овој нов дигитален свет. Се разбира потребно е прилагодување на стриповите и пронаоѓање на вистинска презентација, но изгледа дека виртуелната реалност може да понуди интересна презентација.

Издавачот Madefire создаде платформа која овозможува креирање на вакви „анимирани книги“. Интервјуто на Wall Street Journal со стрип легендите на Madefire, Бен Волстенхолм и Дејв Гибонс прикажува дел од можностите и придобивките од префрлањето на стрипот во виртуелната реалност.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии