CES 2011: Motorola го претстави својот таблет Xoom

Има две камери, напред и назад за видео чет, позади камерата снима 1080p HD видео, широк HD екран, поддршка за Adobe Flash Player 10.1, Google Talk со веб камера.

Motorola Xoom има и три додатока: безжична тастатура која може да се закачи за таблетот, подлога за таблетот да се намести како монитор и специјална актовка за носење на таблeтот со опција да се намести исправено екранот.

Сите овие мали детали се предност пред Apple iPad кому Xoom би требало да биде сериозен конкурент, или барем еден од поголемите конкуренти од сите разни таблет компјутери кои се претставија на CES 2011.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии