Лесно можете да создадете PDF документи во Windows така што едноставно ќе одберете да го сочувате документот во .pdf форматот, но што доколку сакате понапредни опции? Bullzip PDF Printer, поточно најновата, дванаесетта верзија, ви дозволува да го заштитите документот со лозинка, како и да наметнете водени жигови. Паралелно со ова, имате поддршка за повеќе портови […]

Прочитај повеќе

Evernote е одамна докажана алатка за земање и правење белешки. Со неа, можете да зграпчите и сочувате најразлични содржини од и-мејлови, веб страни, како и да прикачувате фотографии, да пишувате најразлични идеи, да правите целосни организации на комплексни проекти и многу повеќе. Evernote отсекогаш била блиску до врвот, веднаш до гигантите како Google Keep и […]

Прочитај повеќе

Кога имате потреба да ја намалите светлината на мониторот , можете да го направите тоа диретно преку физичките копчиња на самиот монитор или преку Windows 10, така што ќе кликнете во полето со известувања кое се наоѓа во десниот долен агол од лентата со задачи и го поместувате лизгачот за светлина. Ова се двата стандардни […]

Прочитај повеќе

Често се случува да не можеме да ги контролираме прелистувачките навики на децата. Во такви ситуации, многумина би помислиле дека е подобро да се спречи отколку да се лечи. URL Disabler е алатка која спречува одредени веб сајтови да се вчитаат во прелистувачи како Chrome, Firefox и Microsoft Edge. Во случај да вашето дете постојано […]

Прочитај повеќе

Zoom конечно додаде криптирање за заштита на разговорите. Ваква заштита за дел од корисниците кои плаќаа претплата веќе беше достапна од пред неколку месеци, но сега е отворена за сите. Подигање на заштитата е од исклучителна важност, а една од причините е број на корисници во пандемијата. „Горди сме што може да преставиме end-to-end криптирање […]

Прочитај повеќе

Image Tuner е моќна апликација со која можете да имплементирате дополнителни промени на повеќе фотографии од еднаш. Па така, на група фотографии можете инстантно да им ја промените големината, како и нивните имиња. Дополнително, можете да отстраните или надополните податоци поврзани со нив, како и да ги конвертирате од еден формат, како JPEG, во друг, […]

Прочитај повеќе

IObit Driver Booster e релативно позната алатка чиј фокус се дели на две работи: Надградба на драјвери Подобри перформанси при играње игри Во случај да имате Windows 10, шансите се дека и можеби не ви ја треба дополнителната алатка на iObit. Имено, Windows 10 ем врши одлична работа за преземање на најновите драјвери за вашиот […]

Прочитај повеќе

ClipDrop е нова апликација која овозможува објектите од физичките свет да ги префрлиме во дигиталниот свет. Апликацијата е едноставна за користење и овозможува своевиден copy > paste во проширена реалност; иако апликацијата овозможува и копирање од слики. Апликацијата овозможува префрлање на предмети, па и текст од физичкиот свет во дигиталното со користење на различен софтвер. […]

Прочитај повеќе

Форматот ISO најмногу се сретнува при преземање оперативни системи од интернет. Поголемиот дел од корисниците, го преземаат .iso фајлот го користат за инсталација на системот и не мислат двапати за фајловите кои се наоѓаат во него. Но, доколку сакате да видите што се крие внатре, како и да направите одредени промени, тогаш потребна ви е […]

Прочитај повеќе

Често се случува да посакаме да имаме подобри перформанси за изведување одредени процеси, независно дали се работи за игра, едитирање видео или слично. Кога надградба на хардвер не е опција, би можеле да пробате да ги стопирате оние процеси кои моментно не се критични за остварување на саканата цел. FreezeToStock е алатка со која можете […]

Прочитај повеќе

Со име како Chromee Lite Browser, лесно би можеле да помислите дека ова е едноставна верзија на Google Chrome, но тоа не би можело да е подалеку од вистината. Chromee Lite е сосема одделен проект, од компанија која нема никакви допирни точки со Google, но има желба да понуди исклучително едноставен и лесен прелистувач. Да […]

Прочитај повеќе

Повеќето од нас имаат телефон полн со најразлични видео содржини, но не и алатка која може да ги претвори во високо квалитетен филм со кој ќе се гордеат сите роднини. Повеќето такви алатки не само што знаат да бидат исклучително скапи туку и бараат одредено техничко познавање и спремност за учење нови работи. Како одамна […]

Прочитај повеќе