Facebook стартуваше мобилна 0 верзија која освен што е лесна верзија oптимизирана за брзина, е и бесплатна верзија – мобилниот пристап до 0.facebook.com не се наплаќа.

Прочитај повеќе

Facebook и Zynga, креаторот на FarmVille, MafiaWars и други популарни апликации, се договорија на пет годишно стратешко партнерство за користење на Facebook кредитите за виртуелни добра од апликациите, и со тоа ставија крај на шпекулациите дека Zynga ќе стартува сопствена платформа.

Прочитај повеќе

Openbook е пребарувач на Facebook статуси. Но, ќе прашате, нели тие статуси треба да се приватни?

Прочитај повеќе

Од кога го воведе „инстант персонализилирањето“ Facebook наиде на доста проблеми и незадоволство од корисниците и организациите. И со право! Од багови со четот и пробивање на Yelp, до комплицирање на опциите и неинформирање на корисниците, Facebook со плагините направи хаос со приватноста.

Прочитај повеќе

Тwitter Business Center ќе биде место каде бизнисите ќе може да си го персонализираат профилот, да можат повеќе луѓе да користат еден профил, а и бизнис профилите ќе добијат и знакче за верификуван профил. Но најважно бизнис профилите ќе можат да добиваат директни пораки од корисници кои не им го следат профилот и со тоа да допрат до повеќе луѓе без да се наметнуваат да бидат следени.

Прочитај повеќе

Веќе не е прашање дали сме на некоја друштвена мрежа, туку како ја користиме – Eрик Калман, автор на Socialnomics.

Прочитај повеќе

SlideShare, популарниот сервис за објавување презентации, документи и .pdf на веб, воведува опција за закачување на професионални видеа. Пости 500 MB лимит на закачување и можат да се закачат до 5 видеа месечно.

Прочитај повеќе

Од организирање протести до објавување на најновите продукти и наоѓање пријателства, Facebook стана важен фактор во секојдневието на околу 692.000 корисници од Македонија. Тоа значи дека за само два месеци, од фебруари, додатни 150.000 луѓе си отворија профил. Неверојатно, скоро 1/3 од Македонија е на Facebook.

Прочитај повеќе

Facebook го поврати четот кој беше тргнат бидејќи се откри неверојатен пропуст во приватноста. Пропустот првин беше откриен од TechCrunch кои објавија дека со искористување на „Preview my Profile” од сетинзите за приватност можеше да се прегледуваат сите четови на вашите пријатели.

Прочитај повеќе

Twitter ја стартуваше Blackbird Pie алатка за вметнување (embed) на твитовите во текст, наместо да правите слика од твитовите и истата да ја вметнувате во текстот/блог пост.

Прочитај повеќе

Clobby е Facebook апликација за комуникација со можност за групен чет. Апликацијата е многу поефикасна од примарниот чет на Facebook. Не само што е на поголем екран и не се појавува на сите отворени Facebook табови, туку можете да разговарате со повеќе пријатели одеднаш.

Прочитај повеќе

Преку 50.000 сајтови ги имплементираа новите друштвени плагини на Facebook за само една недела откако беа најавени на f8 конференцијата, oбјави Facebook.

Прочитај повеќе