Во случај да имате стари iOS направи, можете да им најдете второстепена корист и да ги искористите за надгледување на вашиот дом и зголемување на безбедносниот фактор. Manything е интересна кованица од зборовите monitor и anything. Исто така е исклучително корисна и целосно бесплатна апликација која ви е потребна доколку сакате да им вдахнете втор […]

Прочитај повеќе

Во случај да имате потреба од создавање најразлични дијаграми, тогаш едноставно морате да се запознаете со потенцијалите на draw.io Desktop. Ова апсолутно бесплатна алатка ви дозволува да се изгубите во најразлични шеми и да создадете најразлични дијаграми, како комплексни BRMN workflows, UML дијаграми, најразлични тековни дијаграми, како и mind мапи и мрежни инфраструктури. Сѐ што […]

Прочитај повеќе

Оние кои имаат Apple направа знаат дека е вистински пекол кога треба да се префрли колекцијата од музички фајлови на некоја друга направа која не е Apple. Tаквата музика е во формат кој не може да биде прочитан од повеќето плеери кои не припаѓаат на Apple линијата од производи. Dapper е апликација која ја анализира […]

Прочитај повеќе

Еден куп прашања ја окупираат вашата свест, но не и одговори? Quora ќе ви дозволи да поставите прашање и да добиете уникатно мислење од некој од 200 милиони корисници. Гледајте на Quora и како на веб сајт, односно апликација каде можете да споделувате знаење и подобро да го разберете светот. Пристап до Quora добивате така што се […]

Прочитај повеќе

Програмот HandBrake постои веќе подолго време и се наметнува како солиден избор за бесплатна конверзија на видео материјали. Од неодамна, програмот доживеа огромна надградба, како во изгледот, така и во функционалноста. Со најновата верзија можете значително побрзо да конвертирате видео материјали кои се компатибилни со најразлични направи, не исклучувајќи го телевизорот, телефоните, и таблетите. Ова е […]

Прочитај повеќе

За повеќето од нас, примањата се исклучително мали и лесно можете да се најдете во ситуација да потрошите сè за неколку дена и потоа да се чудите каде отишле парите. Во случај да сакате да добиете подобар увид во вашите трошоци и да пробате да живеете поштедливо, ви препорачуваме да ја проверите апликацијата Walnut. Walnut е […]

Прочитај повеќе

Порано или подоцна, сте се нашле во ситуација кога сте требале да потпишете или да ви се потпишат електронски на некој документ. SignEasy е апликација која го прави таквото искуство исклучително лесно. SignEasy бесплатно ги нуди сите можности за електронско потпишување документи, независно од тоа дали се работи за PDF, word/ excel документ, или пак […]

Прочитај повеќе

Во ситуации кога сакате брзо дигитално скенирање со неограничено складирање на облак, нема подобро решение од InstaPDF. Благодарение на алатката, iPhone корисниците можат да скенираат документи независно од ситуацијата и на крајно флексибилен начин. Секој скениран документ може автоматски да се постави на облак. Апликацијата одлично ја детектира и скенира страната, а лесно можете да […]

Прочитај повеќе

Оние кои користат Windows 10, но тврдоглаво му пркосат на новиот изглед на Start копчето, веќе подолго време се запознаени со Classic Shell. Овој бесплатен програм до пред некое време ви дозволуваше да го замените Start менито во Windows 10 со тоа од Windows 7. Авторот на овој програм, меѓутоа, крена раце од понатамошниот развој […]

Прочитај повеќе

Расипан Хард диск или рансомвер. Независно од причините, никој не сака да изгуби драгоцени податоци кои со години и години биле собирани и постојат само во дигиталната форма. Но, кога се работи за катастрофи, нашите желби паѓаат на глуви уши. И кога нешто не може да се контролира, потребно е во џебот да има план […]

Прочитај повеќе

Дигиталната технологија знае значително да ги олесни секојдневните активности не само на учениците, туку и наставниците. Во пресрет на новата училишна година, решивме да споделиме три исклучително корисни алатки. Некои од нив ќе ви помогнат да се посветите на важните работи, некои ќе пробаат да внесат ред со вашите хаотични мисли. Сите од нив, меѓутоа, […]

Прочитај повеќе

Сите оние кои се музичари или кои допрва сакаат да ги развиваат нивните музички аспирации, би можеле да ги направат првите чекори со бесплатна верзија на одамна докажаната Sibelius. Sibelius | First ви нуди можности за композиција, транскрипција и бројни други алатки за уредување. Со бесплатната верзија можете да составите едноставни музички дела со до […]

Прочитај повеќе