Порано или подоцна, сте се нашле во ситуација кога сте требале да потпишете или да ви се потпишат електронски на некој документ. SignEasy е апликација која го прави таквото искуство исклучително лесно. SignEasy бесплатно ги нуди сите можности за електронско потпишување документи, независно од тоа дали се работи за PDF, word/ excel документ, или пак […]

Прочитај повеќе

Во ситуации кога сакате брзо дигитално скенирање со неограничено складирање на облак, нема подобро решение од InstaPDF. Благодарение на алатката, iPhone корисниците можат да скенираат документи независно од ситуацијата и на крајно флексибилен начин. Секој скениран документ може автоматски да се постави на облак. Апликацијата одлично ја детектира и скенира страната, а лесно можете да […]

Прочитај повеќе

Оние кои користат Windows 10, но тврдоглаво му пркосат на новиот изглед на Start копчето, веќе подолго време се запознаени со Classic Shell. Овој бесплатен програм до пред некое време ви дозволуваше да го замените Start менито во Windows 10 со тоа од Windows 7. Авторот на овој програм, меѓутоа, крена раце од понатамошниот развој […]

Прочитај повеќе

Расипан Хард диск или рансомвер. Независно од причините, никој не сака да изгуби драгоцени податоци кои со години и години биле собирани и постојат само во дигиталната форма. Но, кога се работи за катастрофи, нашите желби паѓаат на глуви уши. И кога нешто не може да се контролира, потребно е во џебот да има план […]

Прочитај повеќе

Дигиталната технологија знае значително да ги олесни секојдневните активности не само на учениците, туку и наставниците. Во пресрет на новата училишна година, решивме да споделиме три исклучително корисни алатки. Некои од нив ќе ви помогнат да се посветите на важните работи, некои ќе пробаат да внесат ред со вашите хаотични мисли. Сите од нив, меѓутоа, […]

Прочитај повеќе

Сите оние кои се музичари или кои допрва сакаат да ги развиваат нивните музички аспирации, би можеле да ги направат првите чекори со бесплатна верзија на одамна докажаната Sibelius. Sibelius | First ви нуди можности за композиција, транскрипција и бројни други алатки за уредување. Со бесплатната верзија можете да составите едноставни музички дела со до […]

Прочитај повеќе

За фановите на стрипови, нема ништо поубаво од читањето на стрипот во печатена форма. Но таквото нешто е проследено со одредени недостатоци, особено кога сте во движење или на места каде не сакате да бидете видени како листате Капетан Мики. Во поглед на читање стрипови, паметните направи го имаат достигнато плафонот и на располагање имате […]

Прочитај повеќе

Неодамна ви кажавме на кој начин Process Lasso се грижи за стабилна работа на вашето PC. Од одредена гледна точка, Easy Service Optimizer оперира на исто поле, но со малку поразлични хируршки инструменти. Ако Process Lasso автоматски надгледуваше и ги контролираше одредените ненаситни сервиси, Easy Service Optimizer ви дозволува да си ги извалкате рацете и […]

Прочитај повеќе

Знаете дека имате проблем доколку вашето PC често замрзнува. Таквото нешто обично е последица на некој програм или системски процес кој ги цеди и последните слободни ресурси со кои машината располага. Кај помоќните компјутери ова не е толку забележително како кај постарите или послабите компјутери кои кријат 2GB RАМ под хаубата, или помалку. Како главна […]

Прочитај повеќе

За повеќето, нема ништо полесно од преинсталација на оперативен систем, особено на Windows 8, или 10. Ги сместувате инсталационите фајлови на USB со алатката Media Creation Tool. Потоа, го покренувате компјутерот од таквото USB, ја форматирате партицијата и инсталирате свежа копија на Windows. Процесот е едноставен и автоматизиран, но доаѓа со одреден недостаток. Во моментот […]

Прочитај повеќе

Windows оперативните системи доаѓаат со солидни прелистувачи за слики, но нивните капацитети потфрлуваат во моментот кога ќе побарате нешто повеќе од основно прелистување. Tom’s Editor Desktop е исклучително мала софтверска алатка (1MB) која ви дозволува да ги прегледувате и уредувате вашите фотографии. Програмот не бара инсталација, а е повеќе од способен да се справи со […]

Прочитај повеќе

Две работи можат да ви го качат притисокот за дел од секунда. Помислата за плаќање сметки и моментот кога ќе сфатите дека не можете да завршите нешто на компјутерот поради неочекувани проблеми во форма на мрзнење, исклучување или, пу-пу, плавиот екран на смртта. Прво нешто што би можеле да помислите во тој момент е дека […]

Прочитај повеќе