{mosimage} (oва е гостински текст на Дарко Крстевски, бизнис парнер на Broker.com.mk и веб дизајнер. Повеќе негови текстови можете да прочитате на неговиот блог) Подолу ќе најдете неколку сервиси кои ќе им помогнат на младите претприемачи да ја организираат комуникацијата во својот тим, со цел да се оствари поголема продуктивност и задоволство во работата. Станува […]

Прочитај повеќе

{mosimage}Sеrvices се програми кои се стартуваат со стартување на Windows оперативниот систе, и продолжуваат да работат така што му овозможуваат на оперативниот систем одредена функционалност. Постојат многу сервиси кој се подигаат при стартувањето на компјутерот што само одземаат системска меморија и време на вашиот процесор, а кои не се потребни. Подолу ќе најдете кој сервис […]

Прочитај повеќе

{mosimage}Сигурно до сега сте ги слушнале оние звуци кои излагаат од куќиштето и сте се запрашале што се и зошто се? Доколу по уклучување на компјутерот не се бутира т.е нема слика на екранот, во тој случај преку звуците што ги дава компјутерот може да заклучите која е причината т.е кој дел го прави на […]

Прочитај повеќе

{mosimage} Prezi е неверојатна алатка која дава нов изглед на презентациите. Воопшто не зависи од слајдови туку од движења низ сликите на презентацијата. Едноставно ја имате целата презентација како една огромна слика на која одредувате патека во која ќе се движат презентациите и се шетате низ неа. Многу подинамично отколку кликање на слајдови.

Прочитај повеќе

{mosimage} Подолу ќе најдете два интересни сервиси за креирање на стрип. Сервисите се едноставни и нудат класични темплејти на стрип во кој вметнувате објекти и ги потполнувате балончињата со текст, а на крај го објавувате. (tnx to Songoku за сервисите). Првиот сервис е StripGenerator. Сервисот не бара регистрација. Можете да си креирате свое карактерче и […]

Прочитај повеќе

{mosimage} Нови верзии на програмите нудат повеќе и поквалитетни услуги, но не секогаш. Понекогаш имаме потреба за постари верзии од некое програмче. На пример, најновата верзија од познатиот мултимедиален плеер BSplayer сега доаѓа со AdWare кој сериозно ја нарушува нормалната работа на компјутерот. Исто така постарите и послабите компјутери често не можат да ги подржат новите […]

Прочитај повеќе

{mosimage}ViewLike.us е сервис за дизајнерите на веб сајтови. Често дизајнот варира од монитор до монитор. Овој сервис ви овозможува едноставно да го проверите изгледот на вашиот сајт на различни резолуции, наместо да го подесувате вашиот монитор. Нема многу филозофија на ViewLike.us, eдноставно ја внесувате УРЛ адресата и го проверувате изгледот.

Прочитај повеќе

{mosimage}Обично ако сакате да си проверите имејл на, да кажеме @gmail.com, вие ќе одите на сајтот gmail.com, па ќе ја внесете лозинката и корисничкото име и ќе си го проверите инбоксот за нови пораки. Тоа е едноставно ако имате само еден имејл. Но што ако имате повеќе имејл адреси, една или две приватни, службена, секоја […]

Прочитај повеќе

{mosimage} Twitter 101 е водич за бизнисите да се снајдат и да го искористат сервисот за микро-блогирање за промоција на продуктот или комуникација со потрошувачите. Водичот објаснува како да се започне со користењето на сервисот, која терминологија се користи, а се наведени и успешни примери на компании кои го искористија сервисот да се промовираат и […]

Прочитај повеќе

{mosimage}Fmail е нова апликација за Facebook која овоможува да си го проверите вашето Gmail сандаче. Сервисот се уште е во развој па доколку наидете на проблеми контактирајте ги креаторите на апликацијата која функционира така што се покажува во iFrame на вашиот Facebook профил.

Прочитај повеќе

{mosimage} BeFunky e едноставен сервис со кој ќе можете да додадете ефект на вашата фотографија. Најдобро е што нема потреба од регистрација и процесот е многу брз. Пример, како слика го искористив летното лого на It.com.mk, го закачив на BeFunky, може да се закачи директно од компјутер, УРЛ, или веб камера и одбрав ефект.

Прочитај повеќе

{mosimage}Scrim e сервис кој ја скратува вашата е-маил адреса. Зошто е потребно да го направите тоа? Поради „фармерите на е-мејлови“, програми кои претражуваат е-маилови од јавни сервиси како друштвените мрежи, пример, Twitter, блогови итн… Спам програмите ги собираат маиловите на кои подоцна ќе им се испратат спам пораки.

Прочитај повеќе