Sketchpad е веб базирана апликација за цртање базирана на canvas, HTML5 елементот. (слично како и Harmony). Апликацијата има интересен интерфејс кој може да си го уредите како сакате, a за цртање има доста основни опции и голем избор на нијанси и текстури.

Прочитај повеќе

Јas.mk е лесен за користење корисен сајт за креирање на резиме (CV) за многу кратко време кое потоа можете да го симнете во .pdf или .word формат или да го споделите на друштвените мрежи. Moжеби не е LinkedIn, но е .mk сервис!

Прочитај повеќе

Harmony e веб базирана алатка за цртање која настанала како експеримент на Рикардо Кабело.
Алатката е направена во HTML5 не во Flesh и е навистина креативна алатка за цртање.Доколку имате трпение и вештина ќе можете да направите навистина интересни цртежи, пример како овој цртеж.

Прочитај повеќе

Нервозни сте, лути на некој, нешто ве мaчи? Тогаш Испразни се! Овој сајт е интересна идеја. Не само што можете слободно да се испукате на интернет, без некој да ви се налути или да има последици, туку преставува и интересен сајт за забава. Има навистина интересни коментари од секојдневието.

Прочитај повеќе

CopyPasteCharacter е едноставен сајт кој ви нуди избор на знаци – ☃ ✌ ☝ ☂ …. Користејќи ги знаците можеби ќе направите посоодветна комуникација со некој на друштвените мрежи, Facebook или Twitter. Доволно е само да кликнете на знакот кој сакате да го пастирате и тој веќе е ископиран на вашиот клипборд. Потоа само пастирајте го каде сакате.

Прочитај повеќе

Колку и да е интересен Twitter барајќи креативност да пишувате во 140 знаци сепак понекогаш е потребно да напишете нешто подолго. TwitLonger е сервис кој ќе ви овозможи да напишете повеќе и да го објавите тоа на Twitter. Но не ја објавувате целата порака туку само праќате линк до текстот.

Прочитај повеќе

Google ја објави новата бета верзија од нивниот прелистувач Chrome со подобрена приватност и навистина кул опција за автоматско преведување.

Доколку сте, на пример, на кинеска страна прелистувачот самиот ќе го детектира јазикот и ќе ви сугерира да го преведете. Преводите се генерират од Google Translate сервисот, што значи дека – прво, има македонски, второ, македонсите превоти и не се баш најдобри и трето, и покрај недостатоците навистина е корисно со еден клик да преведувате страни.

Прочитај повеќе

Picnik e веб базиран софтвер за манипулација, креирање и средување на фотографии. Сервисот на 1 мај беше купен од Googlе и се чини дека гигантот направи паметен потег бидејќи Picnik е неверојатен сервис со кој лесно можете да изработувате најразновидни слики.

Прочитај повеќе

Directorium.mk е веб сервис кој користејќи ги Google Maps ги лоцира разновидните бизниси ширум Македонија. Корисно во овој сервис е што користејќи ги мапите им помага на корисниците и ги насочува кон бизнисите. Наместо да талкаат низ градовите барајќи одредена адреса, потрошувачот користејќи го овој сервис ги пребарува бизнисите ширум земјата и го наоѓа во точната локација.

Прочитај повеќе

Борис Кузманов и фондацијата Метаморфозис го претставувија Wordpress плагинот (plugin) со кој ќе имате можност да додадете копче за пријавување на напис на македонскиот агрегатор за вести Ping.mk. Плагинот е развиен од страна на Борис Кузманов, кој најави дека следната верзија ќе ја има можноста и за интегрирање на копче кое овозможува гласање на написот.

Прочитај повеќе

{mosimage} MаnageTwitter e одличен сервис за менаџирање на вашиот Twitter профил. Се што е потребно е да се конектирате со вашиoт Twitter профил и имате одличен преглед на сите ваши следбеници и тие што ги следите. Можете да видите кој е активен, неактивен, кој ве прати, како и кој од вашите пријатели не ве прати…ManageTwitter […]

Прочитај повеќе

Кога го стартувате Windows, оперативниот систем кој се користи од неколкумина корисници потребна ви е лозинка за да влезете во Windows-от. Влатко Дојчиноски, или FuUuUzZzZy, како што е познат на форумот, склопи одличен туторијал како да се пробиjaт тие лозинки вклучувајќи го и административниот профил т.е. профилот со кој може да се променува оперативниот систем, пример: да се инсталираат едни програми, а да се бришат други.

Прочитај повеќе