Денеска акциите на Yahoo! се зголемија за 3 проценти откако повторно се раширија гласини дека Microsoft планира да настапи со нова понуда за купување на компанијата. Гласините се раширија на интернет и се иницирани од финансискиот аналитичар Марк Махани од Citigroup, кој тврди дека од причина што Microsoft е скоро очаен цврсто да навлезе во […]

Прочитај повеќе

Почитувани посетители дозволете да ви посакаме едно големо добредојде на нашиот и вашиот ИТ портал. Местото каде што во иднина ќе имате задоволство да читате за последните случувања и новости од дигиталниот свет, статии за информатичката технологија, совети и трикови за тоа како да ги искористите вашиот софтвер и хардвер на подобар начин, и местото […]

Прочитај повеќе