Caffeine, нов и посвеж систем за индексирање на Google

„Нашиот стар индекс имаше неколку слоја, некои од кои се освежуваа побргу од другите; главниот слој ќе се апдејтира на неколку недели. За да се освежи слој на стар индекс треба да се анализира целиот Веб. Со Caffeine ние го анализираме Вебот во смали парчиња и го освежуваме пребарувачкиот индекс постојано, глобално.“

Според Google, Caffeine секоја секунда индексира стотици илјади веб страни паралелно. Целово подобрување е со цел да се приближи индексирањето до објавувањето во реално време.

Повеќе информации за како Google работи ќе видите во видеото подолу, а за повеќе инфо на овој линк.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии