C# со Никола Ѓоргиев: Туторијал 3 – променливи

Во овој туторијал веќе може да се забележи нешто поамбициозен код. Поточно за разлика од претходните, овојпат и кодот е нешто посложен, иако е далеку од сложен. Фокусот на оваа лекција се променливите и што може да се направи со нив. Основните string, char, integer, float, double се дел од променливите со кои ќе може да се запознаете во ова кусо видео.

Ова за првпат е и подолго видео, иако и 15 минути секако не се премногу.

2 коментари на “C# со Никола Ѓоргиев: Туторијал 3 – променливи

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии