Burger King со поддршка за интернет неутралноста

Федералната комисија за комуникации неодамна направи промени на законот за интернет неутралност. Поради овие промени интернет провајдерите ќе имаат отворени раце за регулирање на интернет сообраќајот. Можеби оправдано, дел од Американците и креаторите на содржини од САД се сомневаат во добрите намери на провајдерите.

Whopper Neutrality е кампања на Burger King со  која ланецот ресторани за брза храна ја поддржува интернет неутралноста. Преку брзи и бавни ленти за храна прилично добро на своите корисници им ја објаснува можната иднина. Погледнето го видеото и кажете ни што мислите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии